Spelregelwijzigingen en spelerspassen

Gepubliceerd op 16 september 2021 om 18:26

Er is dit jaar relatief weinig veranderd in de algemene spelregels. Wel zijn er veranderingen in de nethoogte, veldafmetingen en serviceregeling bij de jeugd. Ook zijn er veranderingen op het gebied van de spelerspassen.

Nethoogte en veldafmetingen jeugd

De nethoogte en veldafmetingen voor de B- en C-jeugd worden gelijk getrokken voor de Topklasse, Hoofdklasse en 1e klasse. De nethoogte voor de C-jeugd 2e en 3e klasse is aangepast van 2,05 m naar 2,10 m

Serviceregeling jeugd

De aangepaste service regeling voor de C-jeugd zal alleen nog in de 2e en 3e klasse gelden:
Een speler mag in deze regeling bij de servicebeurt maximaal drie keer serveren, daarna wordt er verplicht doorgedraaid in de opstelling. De service dient achter de achterlijn uitgevoerd te worden

Spelerspassen

Nevobo werkt aan een digitale variant van de spelerspas. Dit is onderdeel van een nieuwe versie van het Digitaal Wedstrijd Formulier. Met het oog op deze digitalisering zal Nevobo geen nieuwe spelerspassen meer uitgeven voor bestaande leden waarvan de spelerspas dit jaar verlopen is. Houdt er bij het controleren van de spelerspassen dus rekening mee dat spelerspassen met een geldigheidsdatum tot 01-09-2021 nog gewoon geldig zijn tot de introductie van DWF 2.0.

Heeft een speler überhaupt geen spelerspas (maar wel een Nevobo lidnummer), dan blijft de regel dat hiervan een aantekening gemaakt moet worden op het wedstrijdformulier. Bovendien moet de speler een geldig legitimatiebewijs laten zien. Ook moet de geboortedatum van de speler op het digitale wedstrijdformulier worden gezet. Bij de C-jeugd geldt dat bij het ontbreken van de spelerskaart altijd mag worden gespeeld.

Spelregelwijzigingen

Dit jaar gelukkig alleen kleine spelregelwijzigingen. Deze zijn terug te vinden op de website van Nevobo. Let op: Het blijft toegestaan om met een gedeelte van de voet het speelveld van de tegenstander te raken, zonder deze te hinderen. Ook zonder te hinderen mag dit met ieder deel van het lichaam, zolang een voet niet volledig over de middellijn is.