Over Limes


Welkom op de website van volleybalvereniging Limes

Limes is in 2003 ontstaan uit een fusie van de verenigingen SV Vleuten en SVO Volleybal De Meern. De naam Limes verwijst naar de oude Romeinse verdedigingslinie die dwars door Leidsche Rijn loopt. Een symbolische naam met historische betekenis. Met zo'n 450 leden zijn we één van de grootste clubs in de regio. Bij ons staat gezelligheid en sportiviteit voorop, maar we zijn zeker ook prestatiegericht. Hierbij kunnen de succesvolle jeugdafdeling en onze eigen volleybalschool uiteraard niet onvermeld blijven.

Doelstellingen van de vereniging

  • Limes is een volleybalvereniging die haar leden de mogelijkheid biedt om zowel recreatief als competitief zaalvolleybal te spelen. Limes organiseert daartoe trainingen en toernooien/evenementen en neemt deel aan diverse Nevobo competities.

  • Limes biedt een veilige sportomgeving voor jong en oud, waarin plezier en prestatie hand in hand gaan en waarbij teamgeest en sportiviteit voorop staan.

  • Limes vormt een hechte gemeenschap waarin leden verbondenheid voelen met de vereniging en waarin de betrokkenheid van leden en (ouders van) jeugdleden groot is.

  • Limes organiseert haar activiteiten vanuit een financieel gezonde basis en zorgt ervoor dat inkomsten en uitgaven altijd met elkaar in evenwicht zijn.

  • Limes is een actieve vereniging die maatschappelijk relevant wil zijn in en rondom haar verzorgingsgebied dat bestaat uit de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Deze wijken vormen samen een stedelijk gebied aan de westkant van Utrecht met ruim 90.000 inwoners.