Jeugd Limes door naar halve finales NOJK

Gepubliceerd op 7 januari 2024 om 12:26

Op zaterdag 6 januari werd de eerste ronde van de Volleybaldirect Open gespeeld. Net als bij vorige edities van dit Nationaal Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) was Limes goed vertegenwoordigd. De Meisjes A speelden hun voorronde in onze eigen Sporthal De Paperclip. De Meisjes B en C en de Jongens B speelden hun wedstrijden in respectievelijk Den Haag, Julianadorp en Sliedrecht. Alle deelnemende teams plaatsten zich voor de halve finales op zaterdag 17 februari 2024.

Grootste jeugdvolleybaltoernooi van Nederland

Jaarlijks strijden ruim 400 teams in dit grootste jeugdvolleybaltoernooi van Nederland om de nationale titel in één van de leeftijdscategorieën. Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld; er kunnen daarom ook jeugdspelers meedoen die al uitkomen in seniorencompetities en/of de landelijke divisies. Per leeftijdscategorie kan een club één team inschrijven. Deelname is strikt leeftijdsgebonden.

Inpakken met een strikje erom voor Meisjes B

In Den Haag denderden de Meisjes B van Limes over hun tegenstanders heen. Met ruime setstanden werden achtereenvolgens Smashing uit Velsen, Leython DC uit Den Haag, v.v. Amsterdam en v.v. Simokos uit Bovenkarspel overtuigend aan de kant geschoven.

Meer weerstand voor Meisjes C

In Julianadorp hadden de Meisjes C van Limes meer weerstand. Tegen v.v. Simokos uit Bovenkarspel moest meteen al een set prijsgegeven worden en van v.c. Sneek werd zelfs verloren. Uiteindelijk wisten de meiden zich als tweede in de poule gewoon te plaatsen voor de halve finales.

Sensationele setwinst Jongens B

In Sliedrecht wonnen de Jongens B op sensationele wijze hun tweede set tegen Next Volley uit Dordrecht. Na een achterstand van 24-19 werd de set uiteindelijk gewonnen 30-28. Ondanks een gedeelde eerste plaats in de poule, moesten de Jongens B toch een kruisfinalewedstrijd spelen om een ronde verder te komen. Daar draaiden de jongens hun handen natuurlijk niet voor om. Ze hebben immers de nodige ervaring op het NOJK podium. Vorig jaar wisten zij namelijk de finale van het NOJK te bereiken. Toen nog als Jongens C.

Thuisvoordeel voor Meisjes A

Ondertussen speelden de Meisjes A hun wedstrijden in de eigen vertrouwde Paperclip. Aangemoedigd door het thuispubliek, waaronder een paar mini's die met hun ouders speciaal naar de sporthal waren gekomen om dit NOJK spektakel met eigen ogen te zien, wisten de Meisjes A zich vrij eenvoudig als poule winnaar te plaatsen voor de halve finales.

Limes ligt op schema

Voorlopig liggen alle teams van Limes dus goed op schema en spelen zij op zaterdag 17 februari 2024 de halve finales. Hopelijk kunnen zij ook dan weer rekeningen op de vele aanmoedigingen.