Sponsoring


Als sponsor van Limes bereik je direct meer dan 450 clubleden. En dan tellen we de ouders en grootouders van onze jeugdleden nog niet eens mee. Ben je of ken je iemand die geïnteresseerd is om sponsor te worden van Limes, neem dan contact op via sponsor@limesvolleybal.nl en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Uitgangspunten

In principe proberen we onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Het idee is dat de sponsor eenmalig de kosten van aanschaf en bedrukking van die ‘huid' voor zijn rekening neemt en daarbovenop een jaarlijkse bijdrage aan de vereniging betaalt. De factuur van de aanschaf laten we rechtstreeks naar de sponsor sturen zodat die het Btw voordeel van 21% kan genieten.

Jaarlijkse bijdrage aan de vereniging

Limes rekent een jaarlijkse bijdrage om ervoor te zorgen dat de hele vereniging profiteert van de sponsoring en niet alleen het gesponsorde team. De jaarlijkse bijdrage is een percentage van de aanschafkosten. Dat percentage is weer afhankelijk van het team dat wordt gesponsord. De 'huid' van hoger spelende teams (vanaf promotieklasse en bij de jeugd hoofdklasse) is namelijk duurder dan die van de lager spelende teams.

Rekenvoorbeeld

Door de verenigingsbijdrage te baseren op de aanschafkosten, kun je het als sponsor zo gek maken als je zelf wilt. Stel je wilt Dames 3 sponsoren met wedstrijdshirts, dan moet je denken aan ongeveer 12x € 50 = € 600 voor de aanschaf van de wedstrijdshirts + € 250 voor de bedrukking van de shirts. Over dit bedrag van € 850 rekenen we een jaarlijkse bijdrage aan de vereniging van 25% = € 212,50. We rekenen met een sponsortermijn van 3 jaar. Die 25% is het hoge tarief vanwege het feit dat Dames 3 in de promotieklasse speelt. De totale kosten voor de sponsor komen in dit voorbeeld dus uit op € 1.487,50 (€ 850 + 3x € 212,50).

Doe eens gek

Komen daar mooie trainingspakken en tassen bij, dan gaan de eenmalige kosten voor aanschaf + bedrukking omhoog én daarmee dus de jaarlijkse bijdrage aan Limes. Doe eens gek en zeg allemaal een trainingspak van € 75 en een tas van € 35 met € 300 aan bedrukkingskosten, dan wordt het totale kostenplaatje voor de sponsor over 3 jaar € 4.322,50 (€ 2.470 + 3x € 617,50).

Minder kan natuurlijk ook

Minder kan natuurlijk ook. We zijn bij Limes blij met elke sponsor, groot of klein. Denk bijvoorbeeld aan alleen inspeelshirts à € 20 (incl bedrukking). De sponsorkosten worden dan 12x € 20 = € 240 met een jaarlijkse bijdrage aan Limes van € 60 (totaal over 3 jaar is dan € 420).

Interesse? Neem contact op via sponsor@limesvolleybal.nl