We gaan weer beginnen!

Gepubliceerd op 25 januari 2022 om 20:00

Goed nieuws! Vanaf morgen mag er weer in competitieverband gespeeld worden. Ook zijn toeschouwers weer welkom en is de kantine geopend. Wel gelden er nog een aantal regels.

Om de besmettingscijfers zo laag mogelijk te houden, zijn er een aantal maatregelen van kracht om sport te kunnen beoefenen, maar ook voor het bezoeken van een wedstrijd en de kantine. Deze vind je hieronder in het kort. 

Voorwaarden sport: trainen en competitie

Om in groepsverband binnensport te beoefenen is een coronatoegangsbewijs vereist voor iedereen vanaf 18 jaar. Dit geldt dus ook voor het spelen van wedstrijden in competitieverband. Daarbij is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht en is ook de 1,5 meter afstandsregel van kracht, tenzij je volleybalt.

Voorwaarden toeschouwers

Publiek is ook weer welkom op de tribunes. Wel moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs tonen, een mondkapje dragen bij verplaatsing en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Tenzij de bezoekers tot hetzelfde gezin behoren. 

Voorwaarden gebruik kantine

Ook de kantine mag weer open. Hiervoor geldt eveneens dat er een coronatoegangsbewijs getoond moet worden vanaf 18 jaar bij entree, dat 1,5 meter afstand gehouden moet worden tot elkaar en dat het dragen van een mondkapje bij verplaatsing verplicht is. Ook is een vaste zitplaats verplicht. Eenmaal plaatsgenomen, dan mag het mondkapje af. De kantine moet om 22.00 uur haar deuren sluiten.

Uitzonderingen coronatoegangsbewijs

Vrijwilligers hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.