Dames 3 promoveert naar promotieklasse

Gepubliceerd op 30 april 2023 om 11:50

Na al 3 jaar op rij kampioen te zijn geworden in de 1e klasse, promoveert Limes DS 3 nu eindelijk naar de promotieklasse. Ondanks het behaalde kampioenschap moesten hiervoor nog wel PD-wedstrijden gespeeld worden.

Nasleep van de coronajaren

Plaatsing voor de PD-wedstrijden was dit jaar het maximaal haalbare resultaat in de 1e klasse J. Nevobo probeert met deze maatregel de competitie-indeling meer in balans te brengen. Na alle kunst- en vliegwerk tijdens de coronajaren, waarin er twee jaar lang niet gepromoveerd of gedegradeerd kon worden en teams zich vrij konden inschrijven, zijn er nu te veel 1e klasse teams.

PD wedstrijden

Op zaterdag 29 april, midden in de meivakantie (!), moest in Leersum in een poule van 4 teams worden gespeeld om 2 plekken in de promotieklasse.

De eerste wedstrijd was tegen Tovo DS 1 die op de 10e plek waren geëindigd in de promotieklasse en dus speelden voor handhaving. Limes DS 3 kreeg meteen een goede indruk van het niveau in de promotieklasse en verloor de eerste set met 25-13. Limes wist zich in de tweede set goed te herpakken en won deze met 20-25. De derde en beslissende set werd helaas nipt verloren met 15-13.

De tweede wedstrijd was tegen Cito DS 1 die net als Limes DS 3 glansrijk kampioen waren geworden in de 1e klasse K. Dit keer kwam Limes goed uit de startblokken wat resulteerde in setwinst in de eerste set (25-22). Cito liet zich echter als kampioen in de 1e klasse niet onbetuigd en won de tweede set met 20-25. De derde en beslissende set werd dit keer afgetekend gewonnen door Limes met 15-9.

De derde wedstrijd was tegen VCV DS 2 die overtuigend kampioen waren geworden in de 1e klasse L. Limes wist korte metten te maken met VCV (25-17; 25-19). Gelukkig maar, want Limes DS 3 verloor hierdoor overall één set minder dan Tovo DS 1 en promoveert daarmee samen met Cito DS 1 naar de promotieklasse.

Van harte gefeliciteerd met het bereiken van dit mooie resultaat en veel succes volgend jaar in de promotieklasse!