Spannende ontknoping eerste helft jeugdcompetitie

Gepubliceerd op 18 december 2022 om 11:41

Op zaterdag 17 december was alweer de laatste speelronde van de eerste helft van de jeugdcompetitie. Voor een aantal teams stond er nog serieus wat op het spel. Uiteindelijk is Limes 2 kampioenen en een plaatsing voor de Topklasse rijker. Alle andere jeugdteams hebben zich overigens keurig weten te handhaven in hun klasse.

Kampioenen

Limes JA 1 had zaterdag een 4-0 overwinning nodig op de directe concurrent om kampioen te worden in de 1e klasse D. Er mocht dus geen set verloren worden! In de eigen Paperclip maakte de jongens al snel korte metten met tegenstander Servia uit Vianen. De eerste set werd meteen met 25-10 gewonnen. Servia wist zich nog wel te herpakken, maar niet genoeg om de tweede of derde set te winnen (25-23; 25-22). De weerstand werd in de vierde set definitief gebroken (25-17) waarna het welverdiende kampioenschap kon worden gevierd.

Limes JC 1 wist het kampioenschap in de 1e klasse C al een week eerder veilig te stellen. Door onverwacht puntenverlies van concurrent Switch Hooglanderveen bij AVV Keistad (2-3) was Limes al niet meer in te halen. Zaterdag kon Limes JC 1 tegen datzelfde AVV Keistad laten zien dat zij de terechte kampioen zijn. Nadat de eerste set nog nipt werd verloren (24-26) kwam de ware kampioensaard van Limes JC 1 boven. De tweede set werd na een spannende strijd gewonnen met 25-23. Ook de derde en vierde set leverde uiteindelijk setwinst op (25-16; 25-19).

Van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap jongens, en veel succes in de hoofdklasse!

Plaatsing Topklasse

In de jacht op een plaats in de Topklasse (promotie uit Hoofdklasse) was dit jaar alleen MC 1 succesvol. Zij mogen zich in de tweede helft van het seizoen meten met de crème de la crème in hun leeftijdsklasse. Heel veel succes meiden!

De meiden van MA 1 stonden zaterdag voor de moeilijke opgave om punten te pakken van kampioen Inter Rijswijk. Bovendien was Limes afhankelijk van het resultaat van concurrent Zovoc om nog een kans te maken op de tweede plaats in de Hoofdklasse A. Helaas werd in Rijswijk met 4-0 verloren. Later won Zovoc overigens met 4-0 en plaatste zich daarmee voor de Topklasse.

Limes MB 1 had het zaterdag nog wel in eigen hand. Bij winst op directe concurrent Prima Donna Kaas zou Limes tweede worden in de Hoofdklasse B en zich plaatsen voor de Topklasse. De wedstrijd in Huizen werd een echte thriller. Nadat PDK de eerste set met 25-18 had gewonnen, wist Limes MB 1 op voorsprong te komen door de tweede en derde set te winnen (24-26; 21-25). PDK won echter de vierde set (25-20) waardoor een beslissende vijfde set gespeeld moest worden. Helaas trok Limes in die set aan het kortste eind (15-11).

Kerstvakantie

Alle jeugdteams van Limes zijn natuurlijk Top en van grote Klasse. Zij mogen nu gaan genieten van een welverdiende Kerstvakantie. Veel succes allemaal in de tweede helft van de competitie die zaterdag 14 januari weer van start gaat.